PolyFlex TPU 95-HF – negru – PolyMaker

PolyFlex TPU 95-HF - negru - PolyMaker

PolyFlex™ este un grup de materiale flexibile de înaltă calitate. Oferă soluția ideală pentru aplicațiile în care sunt necesare o flexibilitate și o durabilitate ridicate. PolyFlex™ TPU95-HF, creat de familia Addigy®️ de la Covestro, este un TPU cu proprietăți de curgere ridicate, ceea ce îl face ideal pentru imprimarea de mare viteză. În combinație cu rezistența sa la UV, PolyFlex™ TPU95-HF deschide noi aplicații pentru materialele flexibile în producție.

Print TPU at incredible speeds (up to 100mm/s)

Caracteristici

Imprimare 3D rapidă – Viteza mare de curgere a PolyFlex™ TPU95-HF îi permite să aibă o vâscozitate scăzută la temperaturi scăzute, prin urmare, la aceeași presiune de extrudare, PolyFlex™ TPU95-HF poate fi extrudat mai repede, ceea ce duce la viteze de imprimare mai mari. Spre deosebire de alte TPU-uri similare de pe piață, PolyFlex™ TPU95-HF nu necesită temperaturi ridicate pentru imprimarea de mare viteză, ceea ce duce, de asemenea, la o rată de răcire mai bună și, prin urmare, la o calitate mai bună a suprafeței.

Flexibilitate – PolyFlex™ TPU95-HF este caracterizat de o duritate Shore A de 95A – o duritate atent selectată care îi permite să nu se întindă excesiv atunci când este scos din extruder. Datorită imprimării 3D, un model poate fi, de asemenea, mai mult sau mai puțin flexibil, în funcție de designul și umplutura sa.

Rezistența la ultraviolete – Lumina ultravioletă (UV) este probabil cel mai dăunător mediu pentru materialele plastice. Prin urmare, toate aplicațiile din materiale plastice care sunt utilizate în exterior sunt în pericol – de la acoperișuri și rame de ferestre până la vehicule. PolyFlex™ TPU95-HF oferă o rezistență excelentă la UV, astfel încât aspectul și proprietățile mecanice ale imprimărilor 3D nu sunt afectate negativ de lumina UV.

Rezistență la uzură și rupere – Rezultă o alungire la rupere de peste 460%, combinată cu o rezistență excelentă la uzură, rupere și impact; PolyFlex™ TPU95-HF este o alegere optimă pentru producția de piese funcționale de utilizare finală, prototipuri rapide, proteze, garnituri personalizate, dispozitive și dispozitive de fixare.

Formulat pentru imprimarea 3D – Folosind familia Addigy® de la Covestro ca material de bază, PolyFlex™ TPU95-HF este special conceput pentru imprimarea 3D pentru a combina flexibilitatea, rezistența la UV și viteza de imprimare rapidă pentru profesioniști și producători.

Calitate fără compromisuri – Procesul de control al calității de top al Polymakers și testele interne riguroase asigură o imprimare fiabilă și consecvență în toate bobinele și loturile.

TPU (poliuretan termoplastic) este un material flexibil pentru imprimarea 3D. O modalitate de a determina flexibilitatea și moliciunea unui fir este de a observa rigiditatea Shore. PolyFlex™ TPU95-HF prezintă o duritate Shore de 95A – o duritate atent selectată care îi permite să nu se întindă excesiv atunci când este scos din extruder, îmbunătățind compatibilitatea generală cu imprimanta.

Viteza de curgere a materialelor flexibile a fost întotdeauna mult mai mică decât cea a materialelor rigide, limitând imprimarea fiabilă a TPU la viteze mici. PolyFlex™ TPU95-HF (TPU95 High Flow) este un filament TPU industrial cu un indice de topire mai mare de 9,3 (g/10min la 185°C), ceea ce îi permite să aibă o vâscozitate scăzută la temperaturi scăzute. Prin urmare, cu aceeași cantitate de presiune de la extruder, PolyFlex™ TPU95-HF poate fi extrudat mai repede, ceea ce duce la viteze de imprimare mai mari.

Acest lucru se realizează, desigur, fără a compromite flexibilitatea, PolyFlex™ TPU95-HF oferă caracteristici mecanice foarte asemănătoare cu PolyFlex™ TPU95 și oferă chiar unele beneficii suplimentare.

 • Capacitate de imprimare de mare viteză.
 • Rezistență excelentă la UV.
 • Flexibilitate și durabilitate excelente.
 • Rezistență excelentă la impact și abraziune.
 • Alungire ridicată la rupere de până la 460 %.
 • Cerințe minime de imprimare în comparație cu alte filamente flexibile.
 • Prezintă o stabilitate dimensională excelentă.

Cu o viteză de imprimare recomandată de până la 100 mm/s, viteza rapidă de imprimare a PolyFlex™ TPU95-HF permite proiectanților și producătorilor să producă prototipuri funcționale, dispozitive de producție și piese de utilizare finală mult mai rapid decât până acum. În funcție de designul imprimantei și de geometria piesei, este posibilă imprimarea la viteze de până la 140 mm/s și chiar 200 mm/s!

PolyFlex TPU 95-HF - negru - PolyMaker

De obicei, pentru majoritatea filamentelor TPU, se recomandă utilizarea unei imprimante cu acționare directă pentru cele mai bune rezultate de imprimare, dar proprietățile de curgere ridicată ale PolyFlex™ TPU95-HF permit materialului să atingă viteze mari de imprimare chiar și pe imprimante cu acționare indirectă. În plus, indicele ridicat de topire a permis unor utilizatori să mărească setările de descărcare fără a crește riscul de bruiaj.

PolyFlex™ TPU95-HF este utilizat în mod obișnuit într-o gamă largă de aplicații pentru a imprima componente flexibile, cum ar fi mânere moi extrudate, garnituri, bucșe, inserții pentru carcase de protecție, saboți și dispozitive de fixare pentru aplicații de izolare și amortizare a vibrațiilor.

Considerațiile de proiectare combinate cu diferite densități și modele de umplere pot fi utilizate pentru a controla flexibilitatea generală a imprimării finale. Cele mai mari viteze de imprimare cu PolyFlex TPU95-HF se obțin cel mai bine atunci când se imprimă cu modele de umplere liniare, cum ar fi rectilinii, grile sau linii. Cu aceste tipuri de umplutură, piesa de lucru va fi foarte flexibilă, iar capul de imprimare nu va trebui să schimbe direcția atât de des, reducând timpul petrecut pentru accelerare și încetinire.

Modelele de infiltrare tridimensionale, cum ar fi Cross3D și Gyroid, oferă o flexibilitate uniformă și reprezintă o alegere excelentă pentru utilizatorii care acordă prioritate flexibilității. Vitezele de imprimare rapide pot fi în continuare utilizate, dar, deoarece aceste modele de infiltrare schimbă frecvent direcția, capul de imprimare va petrece mai mult timp accelerând atunci când imprimă în infiltrare. Utilizarea umpluturii moderate cu tipuri de umplutură structurală, cum ar fi hexagonul și triunghiul, poate crește rigiditatea piesei de prelucrat, permițând producția de dispozitive și piese rezistente la impact care acordă prioritate durabilității față de flexibilitate.

PolyFlex TPU 95-HF - negru - PolyMaker

Lumina ultravioletă (UV) este dăunătoare pentru materialele plastice, iar expunerea prelungită la aceasta modifică proprietățile materialului, rezultând adesea în piese fragile, slabe și decolorate. Prin urmare, toate materialele plastice care lucrează în aer liber sunt expuse riscului, care este de obicei redus prin tratarea ulterioară a pieselor cu un strat de protecție. Rezistența la UV a PolyFlex™ TPU95-HF îl face un candidat excelent pentru aplicațiile auto și exterioare, iar diferența de culoare a PolyFlex™ TPU95-HF este imperceptibilă după expunerea la raze UV fluorescente după 72 de ore, conform standardului de testare a rezistenței la intemperii ISO 4892-2.

Setări de imprimare

 • Temperatura duzei 200°C – 220°C
 • Temperatura plăcii pentru construcție 25˚C – 60˚C
 • Materialul suprafeței de construcție Funcționează bine cu majoritatea suprafețelor de construcție, de exemplu, Glass BuildTak® etc.
 • Ventilator de răcire inclus
 • Viteza de imprimare 40 mm/s – 100 mm/s
 • Material auxiliar recomandat Extrudare dublă: PolyDissolve™ S1 (se dizolvă în apă de la robinet).

 

Greutate 1.2 kg

De ce adoră oamenii produsele noastre

Produse de înaltă calitate, din surse etice, la prețuri accesibile

Fii primul care lasă o recenzie.

Nu există recenzii până acum.

PolyFlex TPU 95-HF – negru – PolyMaker

336.20 lei

Stoc epuizat

PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker
tbi bank loading
please wait
PolyFlex TPU 95-HF - Черен - PolyMaker

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0